Trimble Connect AR 2.0.0 – Uusi versio LiDAR-ominaisuudella

Trimble Connect AR 2.0.0 tarjoaa LiDAR-skannausominaisuudet käyttäjille, joilla on LiDAR-varustetut iPhone- ja iPad-laitteet. Skannausmoduuli tarjoaa yksinkertaisen ja tehokkaan tavan skannata 3D-tietoja nopeasti puhelimen LiDAR-ominaisuudella.

Trimblen video päivityksestä.

Lyhennys “LiDAR” tulee sanoista “Light Detection and Ranging”. Se on etäisyysmittausmenetelmä, joka käyttää lasersäteitä kartoittaakseen ympäristöä. LiDAR-järjestelmä lähettää laserpulsseja kohti ympäristöä ja mittaa, kuinka kauan kestää, ennen kuin ne heijastuvat takaisin. Tämän perusteella voidaan laskea etäisyyksiä ja luoda tarkkoja kolmiulotteisia kuvauksia ympäristöstä. Uusissa Applen puhelimissa ja tableteissa on LiDAR-ominaisuus, jolloin laite toimii vähän kuten perinteinen laserkeilaus. Puhelimella keilauksen etäisyys on muutamia metrejä ja tarkkuus muutamia senttimetrejä.

Trimble Connect AR:ssä voi skannata suoraan esim. Connectiin ladatun IFC-mallin päälle ja käyttämällä QR-koodeihin perustuvaa paikannusta, voit georeferoida aineiston koordinaatistoon.

Mitä siis tarvitset, että pääset laserkeilaamaan puhelimella? Apple iPad Pro tai iPhone Pro -laitteen ja Trimble Connect AR -lisenssin. Connect AR -lisenssin voi ostaa kuukausi kerrallaan tai suoraan vuodeksi. Puhelimen tai tabletin saat kaupasta ja Connect AR -lisenssin meiltä.

Connect AR on saanut samalla päivityksellä muitakin parannuksia. Muun muassa:

  • Mallien lataamisen nopeutta parannettu 80 %
  • Nawisworks-yhteyttä parannettu ja mallien lataamista parannettu
  • Komponenttien tai kokoonpanon hakutoimintoa parannettu
Lue lisää: Connect AR