BuildingPoint Finland aloittaa toimintansa. Taustalla Geotrim ja Trimble Solutions

Trimble

Geotrimin Trimble-tarjoama laajenee talonrakennuspuolen tuotteisiin ja ohjelmistoihin.

Tietomallit ja digitaalinen tiedon jakaminen ovat yleistyneet rakentamisessa. Tieto kulkee tarvittaessa nopeasti toimiston ja työmaan välillä ja on samaan aikaan kaikkien projektin osapuolten saatavilla. Tämä tehostaa rakennusprojektia (säästää aikaa) ja vähentää virheitä (säästää rahaa).

BuildingPoint on Trimblen luoma maailmanlaajuinen jälleenmyyntiverkosto talonrakentamisen asiakasryhmään. Nyt verkosto tuodaan myös Suomeen. BuildingPoint-konsepti yhdistää, yksinkertaistaa ja mahdollistaa yhteistyöhön perustuvan tiedonkulun rakennusprojektin kaikissa vaiheissa, ja tarjoaa Trimblen talonrakentamisen ratkaisut alan ammattilaisille. Tarjolle tulee ohjelmistoja suunnitteluun ja tiedon jakamiseen sekä tuotteita työmaan mittaamiseen, dokumentointiin, valvontaan ja seurantaan.

Ytimessä digitaalinen tieto ja tiedonkulku

BuildingPoint-strategian ytimessä on tarkan digitaalisen tiedon vieminen toteutukseen, ja kytkeä työmaalta tai tuotannosta kerätty tieto, kuten laserkeilatut pistepilvet ja tarkat mittaukset takaisin tietomalliin ja muihin järjestelmiin hyödynnettäviksi, ja näin parantaa tuottavuutta tehostamalla toimintatapoja ja parantamalla tiedonkulkua. Trimblen tavoitteena on tuoda monimutkaiset teknologiat helposti käytettävässä muodossa rakentamisen ammattilaisille.

BuildingPointin tarjoamaan kuuluu tuote- ja ohjelmistomyynnin lisäksi paikallisesti toimivat laitteiden huolto- ja tukipalvelut sekä koulutukset. Yhdessä osaavan ja paikallisesti toimivan henkilöstön avulla voidaan käyttäjälle tarjota ensiluokkainen ja sujuva käyttökokemus.

Tiedon uusi teknologia

Tuotepuolelta mielenkiintoisimmat uutuudet ovat varmasti XR10-turvakypärä Hololens2-laseilla ja Trimblen X7-laserkeilain FieldLink-ohjelmistolla. Trimble XR10 with HoloLens 2 on rakennustyömaalle tarkoitettu turvakypärä, johon on integroitu Microsoftin Hololens2-älylasit ja lisätty kuulokkeet. Trimble X7 puolestaan on helppokäyttöinen laserkeilain, joka soveltuu erinomaisesti rakentamisen ympäristöön helppokäyttöisellä toiminnallaan ja sujuvalla tiedonkululla.

Trimble XR10 with HoloLens 2

Trimble XR10 with HoloLens 2

Trimble X7 -laserkeilain

Mielenkiintoisia mahdollisuuksia tarjoaa Trimblen ja Boston Dynamicsin yhteistyö, jossa on kokeiltu hyvällä menestyksellä X7-keilainta robottikoiran selässä. Suomessa Spot-koira on Aalto Yliopiston käytössä.

Suomessa rakentamisen alalla on hyvät valmiudet ja osaaminen ottaa uusia teknologioita käyttöön. Olemme monia muita maita edellä uusien teknologioiden hyödyntämisessä ja siten rakentamisen tuottavuuden parantamisessa. Hyviä esimerkkejä ovat tietomallien hyödyntäminen, yleisessä työmaakäytössä olevat tarkkaan mittaamiseen tarkoitetut robottitakymetrit, erilaiset laserkeilamet ja pistepilven hyödyntäminen. Myös erilaiset AR- ja VR-sovellukset työmailla yleistyvät kovaa vauhtia. Onkin hienoa, että Geotrim pystyy laajentamaan tarjoamaansa ja palvelemaan entistä paremmin myös talonrakentamisen asiakkaita. Tarjoamme myös erilaisia kokeilu- ja vuokrausmahdollisuuksia uusille laitteille.

BuildingPoint Finland toimii osana Geotrim Oy:tä ja Trimble Solutions Oy on mukana konseptissa. Geotrim on pitkään toiminut Trimblen maanmittaustuotteiden ja sovellusten valtuutettuna maahantuojana ja on Suomen markkinajohtaja maanmittausalan ratkaisuissa. Trimble Solutions Oy on Trimblen omistama ohjelmistotalo, jonka tunnetuin tuote on rakennesuunnitteluohjelmisto Tekla Structures. https://www.tekla.com/fi

BuildingPointin tuotevalikoimaan pääsee tutustumaan Vantaan toimiston uudistetussa näyttelytilassa. www.geotrim.fi

Kirjoittaja:

Tuomas Anttila
Myyntipäällikkö

tuomas.anttila@buildingpointfinland.fi
0207 510 608