BuildingPoint Finland tuo Trimblen talonrakentamisen tuoteryhmän laitteet ja niihin liittyvät ratkaisut ja sovellukset Suomen markkinoille

BuildingPoint Finland tuo Trimblen talonrakentamisen tuoteryhmän laitteet ja niihin liittyvät ratkaisut ja sovellukset Suomen markkinoille

Suomeen on perustettu BuildingPoint Finland, joka on maailmalla tunnetun Trimblen jälleenmyyjäverkosto talonrakentamisen asiakasryhmälle. BuildingPoint Finlandin taustalla on Geotrim Oy, joka on toiminut Trimblen geospatiaalituotteiden ja -palveluiden jälleenmyyjänä jo yli 20 vuotta. Trimble on tunnettu teknologiajohtaja mittaamisen ja tarkan sijaintitiedon lisäksi tiedon luonnin, jakamisen, käytön ja kommunikoinnin ratkaisuissa. Trimble nousi 2021 vuoden alussa S&P 500-listalle.

BuildingPoint Finland tuo Suomen markkinoille Trimblen tuotteita ja ohjelmistoja talonrakentamisen tarpeisiin, toimistosta työmaalle. Palveluihin kuuluu myös koulutus- ja tukipalvelut sekä Trimblen laitteiden huoltopalvelut. Tuotepuolella valikoimasta löytyvät muun muassa Mixed Realityä hyödyntävä Trimble XR10-turvakypärä. XR10 on työmaavaatimukset täyttävä turvakypärä, johon on integroitu Microsoftin HoloLens 2-lasit. Kypärän avulla yhdistetään virtuaalinen todellisuus ja työmaan todellisuus.

Trimblen tuotetarjoamaan kuuluu myös suunnitteluohjelmistoja kuten rakennesuunnittelijoille tarkoitettu Tekla Structures. Rakennesuunnittelun ohjelmistoja edustaa Suomessa Trimble Solutions Oy. BuildingPoint Finland ja Trimble Solutions Oy tulevat toimimaan läheisinä yhteistyökumppaneina tarjoten tuotteita kaikkiin talonrakentamisen työnkulun vaiheisiin. 

Trimblen rakentamisen strategian ytimessä on tarkan digitaalisen tiedon vieminen toteutukseen, ja sen kytkeminen työmaalta tai tuotannosta kerättyyn tietoon. Esimerkiksi pistepilvet ja mittaukset tuodaan takaisin tietomalliin ja muihin järjestelmiin hyödynnettäviksi, ja näin parannetaan tuottavuutta tehostamalla toimintatapoja ja mahdollistamalla virtaviivaisemmat prosessit. Trimble tarjoaa digitaaliseen työnkulkuun sopivia ohjelmistoja, laitteistoja ja palveluja yhdessä kumppaneiden kanssa.

Geotrim on pitkään toiminut Trimblen tuotteiden jälleenmyyjänä ja maanmittausalan parhaana osaajana Suomessa. Taustalla on siis erittäin vahva osaaminen ja pitkä kokemus Trimblen ratkaisuista, joita nyt päästään laajentamaan rakentamisen tekijöille.

Lisätietoa:
Tuomas Anttila, puh. 0207 510 608, tuomas.anttila@buildingpointfinland.fi

BuildingPoint Finland
Perintökuja 6, 01510 Vantaa, www.buildingpointfinland.fi