DI Tommi Tikka BuildingPoint Finlandin asiantuntijatiimiin

Haastattelussa BuildingPoint Finlandin uusi myynti-insinööri Tommi Tikka.

Kerro hieman koulutustaustastasi

“Olen suorittanut Aalto yliopistossa Kone- ja rakennustekniikan kandin sekä Building Technology -maisteriohjelman. Opiskeluiden aikana tein laajasti eri osa-alueiden kursseja, kuten rakennusfysiikkaa, rakentamistaloutta ja talonrakentamista.  Valmistuin 2021 kesällä Rakennustekniikan diplomi-insinööriksi tekemällä diplomityöni Aalto yliopiston Building2030 tutkimusryhmässä. Hankkeessa selvitettiin uusien toimintamallien jalkauttamista käytäntöön rakennusalan yrityksissä.  Mukana oli jopa yli 30 eri rakennusalan tai rakentamisesta kiinnostunutta yritystä.”

Millaisissa tehtävissä olet aiemmin toiminut?

“Toimin aikaisemmin opiskelun ohessa ja valmistumisen jälkeen rakennesuunnittelutehtävissä etenkin korjausrakentamisen parissa. Lisäksi olen ollut talonrakentamisen työmaalla haalariharjoittelussa sekä rakennusprojektien valvonta ja projektinjohdon harjoittelussa.”

Mitä kuuluu tehtäviisi BuildingPoint Finlandilla?

“BuildingPointilla toimin erityisesti Mixed Reality- ja pistepilvituotteiden parissa. Pyrin työssäni löytämään asiakkaille järjestelmien parhaat mahdolliset käyttötarkoitukset rakentamisen kentältä ja kehittämään niitä vastaamaan rakennusalan ja asiakkaiden tarpeita. Digitaalinen työmaa on tulevaisuuden ala ja siksikin näiden järjestelmien parissa on erittäin kiinnostavaa työskennellä.”

Mikä tekee BuildingPoint Finlandin tuotteista merkittäviä ja mitä hyötyä niistä on talonrakennusammattilaisille?

“Rakentamisen kenttä on moniulotteinen, sillä mukana on usein monia osapuolia. Lisäksi hankkeet ovat rakentamisen puolella herkkiä muutoksille. Tällöin yhteinen tekeminen korostuu ja ajantasaisen tiedon on oltava kaikkien saavutettavissa helposti ja reaaliaikaisesti. BuildingPointin tuotteet, kuten X7, XR10 ja Connect AR käytävät kaikki Trimble Cloud -pilvipalvelua, jonka avulla tiedonhallinta on ketterää ja tehokasta.

Lisäksi rakentamisen aikaiset virheet tai suunnitelmien toimimattomuus todellisen maailman kanssa tuovat usein ongelmia, joiden vaikutukset voivat olla merkittäviä niin taloudellisesti ja aikataulullisesti. Mitä aikaisemmin virheisiin voidaan puuttua, sitä helpommin ja kustannustehokkaammin ongelmat saadaan ratkaistua, eikä turhaa odottelua pääse syntymään. Etenkin Connect AR:n tuoma visuaalinen apu suunnitelmien eri osapuolen ja todellisen maailman yhteensovittamisessa on hyödyllistä. Työmaalla saadaan välittömästi visuaalinen kuva suunnitelmien toimivuudesta ja mahdollisiin ongelmiin pystytään vaikuttamaan riittävän aikaisin.”

Olet digitaalisista ratkaisuista aidosti kiinnostunut, mutta kerro mistä muusta mielellään juttelet asiakkaiden kanssa?

“Urheilu on todella tärkeä osa elämääni ja olen pienestä pitäen liikkunut eri lajien parissa. Nuorena harrastin jääkiekkoa ja nykyään vapaa-aikani kuluu crossfitin parissa. Lisäksi talvisin tulee hiihdettyä ja luisteltua paljon. Näistäkin syntyy aina mukavasti juttua.”

Kiitos Tommille juttuhetkestä!

Kysy lisätietoa digitaalisista ratkaisuista.
Tommin tavoitat helposti puhelimitse ja sähköpostitse:

tommi.tikka@buildingpointfinland.fi
0207 510 660