Digitaaliset mallit yhdistettynä todelliseen maailmaan, Trimble XR10 with HoloLens 2

Trimble XR10

Trimblen XR10 on turvallisuusmääräykset täyttävä turvakypärä, johon on integroitu HoloLens 2 -virtuaalilasit sekä erillinen kuulokejärjestelmä takaamaan kuuluvuuden myös meluisassa ympäristössä. Kypärän käyttäjä voi tarkastella 3D-malleja todellisessa ympäristössä ja olla vuorovaikutuksessa suunnitelmien ja työmaan välillä. Pään liikkeiden ja silmien seuranta takaavat tarkkuuden ja luujohdekuulokkeet Bluetooth-järjestelmällä tuottavat laadukkaan äänen ja äänikomennot. Eleohjauksen, kuten sormen liikkeen avulla, käyttäjä voi todella olla vuorovaikutuksessa Trimble Connect -pilvipalveluun tallennettujen mallien kanssa tai muiden käyttäjien kanssa. Malleja pääsee käyttämään Connectin omalla virtuaalilaseille tarkoitetulla sovelluksella, Trimble Connect for HoloLensillä.

XR10-kypärää yhdessä Trimble Connectin kanssa voi käyttää reaaliajassa työmaan laadunvalvontaan, kokouksiin, suunnitteluun ja visiointiin yhdessä muun tiimin kanssa riippumatta heidän sijainnistaan. Esimerkiksi rakennustyömaan katselmuksissa tai reklamaatioiden tarkastelussa ei välttämättä tarvitse kaikkien osapuolien olla fyysisesti paikalla. Riittää jos yksi henkilö on paikalla ja on samalla XR10:n kautta yhteydessä muihin.

Mitä on Mixed Reality?

XR10 on yhdistetyn todellisuuden ratkaisu Mixed reality (MR) eli yhdistetty todellisuus sekoittaa reaalimaailman ja virtuaalimaailman reaaliajassa. Tämä eroaa virtuaalisesta todellisuudesta (VR, Virtual reality), jossa käyttäjä on täysin erotettu todellisesta maailmasta ja lisätystä todellisuudesta (AR, augmented reality), missä reaalimaailmaa on tehostettu virtuaalisilla yksityiskohdilla.

Trimble Connect

Trimble Connectin avulla hankkeen osapuolet jakavat IFC-mallit ja muun dokumentaation reaaliajassa turvallisesti kaikkien saataville. Näin eri toimijat ovat aina projektista ajan tasalla: yhdistelmämalli, piirustukset, määrätieto sekä ajantasainen projektin tila ovat helposti yhdestä paikasta tarkistettavissa. Trimble Connect for HoloLens tekee tämän XR10-kypärässä.

Connect for HoloLensin tuetut tiedostomuodot ovat .skp, .rvt, .dwg, .ifc ja monia muita. Kun malli tai suunnitelma on ladattu Connect-pilvipalveluun, sitä voi tarkastella HoloLens-lasien kautta todellisessa ympäristössä. Mallia voi tarkastella pienoismallitasolla tai luonnollisessa koossa.

Kirjoittaja:

Tuomas Anttila
Myyntipäällikkö

tuomas.anttila@buildingpointfinland.fi
0207 510 608