Trimble RealWorks 12.3 julkaistu

Trimblen pistepilvien käsittelyohjelmisto RealWorksista on julkaistu uusin versio, 12.3. RealWorks sisältää uusia ominaisuuksia, joiden avulla voidaan mallintaa entistä tarkemmin ja esim. viedä objekteja suoraan Autodesk Revitiin. Trimble X7-laserkeilaimen uusi ominaisuus “Area scan” on nyt tuettu myös RealWorksissa.

Ominaisuudet ja parannukset

Suora yhteys Autodesk Revitiin

Uutta tässä julkaisussa on mahdollisuus lähettää Trimble RealWorksissa mallinnettuja putkiobjekteja suoraan aktiiviseen Autodesk Revit -projektiisi. Käynnistä Revit “Open Revit” -komennolla, joka löytyy tuotantotilan “Mallintaminen” > “Putki”-osiosta. Käytä Revitin Trimble RealWorks -tuontiasetuksia määrittääksesi putkistojärjestelmän ja yhteystyypin Autodesk-kirjastojen käyttöä varten.

Mallinna projektin putkiosat ja napsauta “Lähetä Revitille” siirtääksesi objekteja saumattomasti Revit-projektiisi. Yhteensopivia esineitä ovat suorat segmentit, samankeskiset ja epäkeskiset supistimet, tee-haarat- ja kulmat.

Vasemmalla mallinnus Revitissä, oikealla RealWorksissa

Rekisteröinnin visualisointi

Trimblen ydintavoite on helppokäyttöisten ratkaisujen tarjoaminen. Trimble RealWorks 12.3:n avulla pilvipohjaisen rekisteröinnin viite- ja liikkuvat pilvivärit voidaan nyt mukauttaa. Tämä vaihtoehto tukee käyttäjiä, joilla on värisokeutta, jolloin mikä tahansa väriyhdistelmä voi korvata oletusarvoisen punaisen ja vihreän.

Pilvipohjaiseen rekisteröintiin sisältyy myös mahdollisuus tarkastella projektiasi asemapohjaisesta näkymästä. Tämä vaihtoehto helpottaa parikohtaisen pisteen valinnan hallintaa, kun taas “Suurennuslasi”- ja “Tarkista rekisteröinti” -työkalut ovat edelleen oletuksena tarkastusnäkymässä.

Laajennetut putkimallinnusominaisuudet

Myös putkien mallintamisessa Trimble RealWorks sisältää nyt työkaluja epäkeskisten supistusten, laippojen, venttiilien ja taivutetun putken osien mallintamiseen. Jokainen objekti voidaan luoda yhdellä napsautuksella, ja muokkauksia voidaan tehdä helposti manipulaattoreiden avulla säätämään leveyttä, halkaisijaa tai venttiilien tapauksessa venttiilin varren suuntaa.

Trimble RealWorks 12.3 sisältää myös parannuksia liittimien ja ei-suoraan T-haarorojen putkisovitusalgoritmeihin. Mukauta mallinnusmanipulaattorien kokoa “Asetukset”-valikossa, käytä uusia työkaluvihjeitä ja pikanäppäimiä putkimallinnustyökaluille ja aloita putken ajot olemassa olevista putkiobjekteista, joita ei valittu “Luo putki” -työkalua käynnistettäessä.

X7:n alueellisen keilauksen tuki

X7-laserkeilaimen uuden ominaisuuden, “Area scans”-myötä, myös RealWorks tukee tätä. Voit kerätä korkearesoluutioisia skannauksia kiinnostuksen kohteista projektisivustosi sisällä. Tuo nämä skannaukset, jotka on jo kohdistettu pääasemaskannauksen kanssa, ja visualisoi ne Trimble RealWorksissa.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä soittamalla 0207 510 608 tai lähetä meille sähköpostia info@buildingpointfinland.fi