Käyttöohjeita JA TUKIMATERIAALEJA

Ohjelmistot

Trimble Realworksin käyttö – Aineiston tuonti ohjelmaan

Trimble Realworksin käyttö – Esikatselun luominen

Trimble Realworksin käyttö – Pistepilvien rekisteröinnin visuaalinen tarkastelu

Laitteet

Keilatun aineiston vienti Trimble X7 -laserkeilaimesta Trimble RealWorks-ohjelmistoon:

Kun keilaus on valmis ja pistepilven rekisteröinti on onnistunut, pistepilviaineiston vienti RealWorksiin kannattaa tehdä seuraavan ohjeen mukaan.

1. Valitse Skannaus-valikosta ”vie” (kuva 1)

Kuva 1

2. Valitse ”Väritä pistepilvet” ja ”Tarkenna pistepilviä” ja valitse mihin aineisto viedään. Voit viedä aineiston tabletin kovalevylle, muistitikulle tai Trimble Connect -pilvipalveluun.

> Valitse vientiin TDX-tiedostomuoto, joka sisältää rekisteröinnit ja mahdolliset georeferoinnit (kuvat 2, 3 ja 4). Voit käyttää myös muita saatavilla olevia tiedostomuotoja, mutta niiden mukana ei tule X7:lla tehtyjä rekisteröintejä tai georeferointeja.

Kuva 2

Kuva 3.

Kuva 4

3. Kun aineisto on tallennettu, vie luotu kansio omalle koneellesi.

4. Avaa Trimble RealWorks ja tallenna RealWorks-projekti samaan pistepilvet sisältävään kansioon.

5. Tuo luotu TDX-tiedosto RealWorksiin.

6. Mukana tulevia rekisteröintejä ja mahdollisia georeferointeja voi muokata Registration-toiminnoissa.