Yhdistetty todellisuus ja rakennusmittaus – Trimble FieldLink MR

Yhdistetty todellisuus tulee rakennusmittaukseen.

Trimblen työmaaohjelmisto FieldLink saa 2022 uuden moduulin: FieldLink MR (Mixed Reality).

Trimble FieldLink MR tarjoaa täysin uuden tavan toteuttaa rakentamisen mittaustyöt nopeuttamalla ja helpottamalla työnkulkuja. Sovellus toimii Trimblen XR10-kypärässä, joka on yhdistetyn todellisuuden mahdollistava turvakypärä rakennustyömaille. Trimble FieldLink MR:n avulla työmaan mittaushenkilöt voivat helposti visualisoida rakennustiedot ilman maastotietokonetta vaiheittaisessa navigoinnissa mittauspisteille. HoloLens 2 -lasien kautta tulevat visuaaliset vihjeet ohjaavat työntekijät suoraan jokaiseen pisteeseen.

Trimble FieldLink on rakentamisen tarpeisiin kehitetty ohjelmisto mittaus- ja skannaustiedon keräämiseen ja käsittelyyn. Se tuo tietomallit työmaan tiedonkeruulaitteisiin kuten Trimblen RTS-takymetreihin, X7-laserkeilaimeen tai Spot-robottikoiralle. Sovelluksen avulla käyttäjät voivat sijoittaa tarkasti digitaalisen rakentamisen tiedot fyysiseen maailmaan. FieldLink MR on tämän sovelluksen laajennus, joka integroi saumattomasti huippuluokan yhdistetyn todellisuuden teknologian auttamaan rakennusalan ammattilaisia työskentelemään tehokkaammin työmailla. Se tarjoaa tehokkaita ja intuitiivisia mittaamisen työnkulkuja tekemällä niistä sujuvampia ja helpompia.

Käyttäjä näkee suunnitelman tai suunnittelumallin XR10:n näkymässä eli omilla silmillään asemoituna todellisen työmaan päällä ja voi suorittaa mitä tahansa normaaleja toimintoja katsomalla ominaisuuksia tai valikkoja, kuten etsimällä kiintopisteitä, valitsemalla/tallentamalla yksinkertaisella virtuaalisella “ilmanapautuksella”.

FieldLink MR on tulossa myyntiin vuoden 2022 puoliväliin mennessä ja on saatavissa BuildingPoint Finlandin kautta.

Älykypärän, mittalaitteen ja FieldLink MR:n yhdistelmällä mittaaja voi navigoida visuaalisten ohjeiden avulla mitattaviin pisteisiin ja nähdä samalla rakentamisen digitaalisen suunnitelman ympärillään.