Yhteistyöalusta rakennusprojektille – Trimble Connect for HoloLens 2

Trimble Connect on pilvipohjainen yhteistyöalusta, jonka avulla hankkeen osapuolet jakavat IFC-mallit ja muun dokumentaation reaaliajassa turvallisesti kaikkien saataville. Näin eri toimijat ovat aina projektista ajan tasalla: yhdistelmämalli, piirustukset, määrätieto sekä ajantasainen projektin tila ovat helposti yhdestä paikasta tarkistettavissa. Trimble Connectilla on maailmanlaajuisesti yli 14 miljoonaa käyttäjää.

Trimble Connectia voi käyttää työnkulun eri vaiheissa, kuten suunnitelman koordinoinnissa ja arvioinnissa, työmaalla tai sen ulkopuolella tapahtuvassa viestinnässä sekä projektin toimintojen ja tehtävien hallinnassa. Voit jakaa ja vastaanottaa Tekla Structuresin tai muiden ohjelmistojen tuottamia malleja, piirustuksia ja muuta dokumentaatiota: katsele, tarkista ja vertaile tietoja ja arkistoi ne yhdessä versiohistoriatietojen kanssa. Trimble Connectissa on helppokäyttöiset käyttöliittymät tietokoneelle, mobiililaitteille (sekä iOS- että Android-laitteille) ja Mixed Realityn eli tehostetun todellisuuden laitteisiin (Microsoft HoloLens).

Trimble Connect for HoloLens 2 on ohjelman laajennus mixed reality -sovelluksiin, jossa Connect-palvelun avulla mallit tuodaan HoloLens-virtuaalilasien kautta todelliseen maailmaan. Connect for HoloLens 2 toimii Trimble XR10 -turvakypärässä, johon on integroitu HoloLens 2 -lasit. Connect for HoloLensin tuetut tiedostomuodot ovat. skp, .rvt, .dwg, .ifc ja monet muut tiedostomuodot.

Mitä Trimble Connect for Hololens2 ja XR10-yhdistelmällä voi tehdä käytännössä?

Tarkastella suunnitelmia luonnollisessa koossa todellisessa ympäristössä

Hallita projekteja

Tehdä yhteistyötä eri toimijoiden ja tiimien välillä.

Määritellä vaiheittaiset työvaiheet ja visuaaliset ohjeistukset.

Luoda ToDo-listauksia.

Tehdä mittaukset ja merkinnät malliin.

Toteuttaa Microsoft Remote Assist -sovelluksella videopuhelut työmaan ja toimiston välillä ja tarkastella videopuhelussa suunnitelmia osapuolten kesken.

Trimble Connect for HoloLens 2 -palvelu toimii yhdessä Trimblen XR10-kypärän kanssa tai sitä voi käyttää myös tavallisten Microsoft HoloLens -lasien kanssa. Connectin avulla viet yhteistyön ja mallien tarkastelun uudelle tasolle.

LISÄTIETOA